Anledning att traditionella mäklare är dyra

Många frågar oss hur vi kan vara så billiga jämfört med traditionella mäklare. Anledningen är att våra kunder enbart betalar för den tid som vi lägger på deras bostadsförsäljning och ingenting mer. Hur menar jag då? Jag ska förklara!

Visningar och intag tar tid

Den största delen av en traditionell mäklares jobb går ut på att gå på intag och att hålla i visningar. Ett intag är när en mäklare besöker en kund som ännu inte bestämt sig för vilken mäklare som hen ska anlita. En mäklare som går på många intag kommer med största sannolikhet inte ha lika mycket tid över för sina befintliga kunder. De som betalar för intagen som mäklaren går på, blir helt enkelt de kunder som väljer att anlita mäklaren.

Ett exempel på detta kommer från sajten hittamäklare. Där berättar en framgångsrik mäklare att han sprang på 82 intag under sin första månad som fastighetsmäklare. Intagen brukar ta mellan 45 minuter upp till 2 timmar. Denna mäklare lade med andra ord lika mycket tid som en vanlig heltidstjänst bara på att gå på intag.

Om man lägger till tiden för visningar och administration så förstår ni att denna mäklare jobbar betydligt många fler timmar än en vanlig kontorsarbetare.

Kunden betalar för allt

Vad är det då som gör att mäklaren orkar jobba så hårt? Möjligheten till en hög lön såklart. Denna lön kommer att betalas av de kunder som anlitar mäklaren.

Vad som gör det dyrt att anlita en traditionell mäklare är helt enkelt att kunden inte bara betalar för jobbet som mäklaren gör för dem, utan även det jobb som mäklaren lägger ner för att hitta nya kunder.

Privatmäklaren springer vi varken på intag eller sköter visningar. Du behöver därmed bara betala för arbetet som innefattar din bostadsförsäljning.