Testa intresset för din bostad – innan du säljer

booli på kartan

Att förbereda sig och vara ute i god tid är ett bra recept för att lyckas med sin bostadsaffär. Dessutom, kan det lindra den stress och osäkerhet man ofta upplever inför vad som kanske är livets största affär. En annan fördel med tidig förberedelse är att genom att ”testa intresset” inför försäljningen får du en perfekt ”marknadsundersökning” för din bostad. Därtill, som en extra bonus, har du även chansen att hitta precis rätt köpare innan du anlitar en mäklare. På detta sätt kan du både förbereda en försäljning och samtidigt ge dig själv möjligheten att spara in mäklararvodet.

Undersök marknaden för din bostad

Grundtanken med att testa intresset är att du får både mer tid och bättre kontroll. Dessutom ger du dig själv möjligheten att nå fler intressenter och betala ett lägre mäklararvode. Sälj ditt hus på dina egna villkor – utan stress. Allt fler testar marknaden på olika sätt inför sin försäljning. Anledningen är att säljare vill få fler spekulanter, bättre betalt, mindre stress.

För att testa intresset för din bostad behöver du nå ut till potentiella spekulanter. Genom Privatmäklarens Annonstjänst kan du som säljare publicera information om din bostad på Booli utan att anlita en mäklare. Booli har hundratusentals besökare och potentiella köpare varje vecka. Boolis besökare kan se din bostad, få information om din planerade försäljning och kontakta dig för att anmäla intresse.

De flesta bostadssäljare går länge och funderar på sälja sin bostad innan de gör slag i saken och anlitar en mäklare. Man vet i regel att man vill sälja sin bostad långt innan man faktiskt bestämmer sig. Med Privatmäklarens Annonstjänst kan du lägga ut ditt hus eller din lägenhet precis när du vill, utan mäklare, och i lugn och ro bygga vidare på din annons utan stress. Samtidigt samlar du spekulanter och får en känsla för intresset. En perfekt marknadsundersökning för just din bostad. Och vem vet, kanske får du drömbudet redan nu. Då sparar du både tid, pengar och en massa jobb.

Betala inget eller ett superlågt mäklararvode

Får du ett bud redan under din intressekoll som du vill acceptera, så kan du välja att slutföra affären helt själv. Då betalar du NOLL kronor i arvode eller så anlitar du en mäklare för att fixa alla papper i ett skrivuppdrag.

När du är redo – anlita mäklare och annonsera på Hemnet

När/om du känner dig redo för nästa steg så anlitar du en av våra mäklare (eller någon annan mäklare för den delen). Då kan du gå väl förberedd in i försäljningsprocessen. Vi fixar fotografering, ordnar planskisser, arbetar igenom annonsen, publicerar på Hemnet och hjälper sedan till med försäljningen. Precis som en ”traditionell mäklare”, förutom att du sköter visningen själv.

Skulle du välja att gå vidare med en försäljning på Hemnet med våra mäklare så betalar du alltid ett lågt fast arvode. I dagsläget tar Privatmäklarens mäklare ett fast arvode på 18 900 kr. Men om du säljer bostaden redan när den ligger för ”intressekoll” på Booli, utan mäklare så behöver du inte betala något arvode alls. Detta om du själv tar hand om alla papper eller så betalar du ett superlågt arvode för att låta en mäklare sköta alla kontrakt och avtal i ett skrivuppdrag.