Booli utmanar Hemnet

Booli utmanar Hemnet i en stor kampanj ”Vi har Sveriges största utbud av bostäder till salu”, i kampanjen jämför Booli sitt större utbud av bostäder till salu med Hemnets.

Vad är Booli?

Booli är en sökmotor för bostäder och startades 2007. 2016 köptes sajten av statliga bolåneinstitutet SBAB. Booli är den näst största bostadssajten i Sverige sett till trafik (efter Hemnet) och den största bostadssajten sett till antal bostäder till salu.

Hittills har Booli agerat och sett ut som ett fristående bolag, men nu har bolagets grafiska profil harmoniserats med ägaren SBABs och kopplingen mellan bolagen blir allt tydligare.

Booli fungerar inte som en traditionell annonsplats och tar inte betalt från säljaren för att visa bostäder till salu. Booli fungerar istället som en söktjänst som hämtar in alla bostadsannonser direkt från mäklarens hemsida eller deras mäklarsystem. Det gör att Booli kan visa alla bostäder som finns till salu på mäklarnas hemsidor – även de som inte aktivt annonserats ut på andra bostadssajter. 

Vill du veta mer om Booli – läs vidare.

Den aktuella kampanjen

Den aktuella kampanjen för Boolis tjänster syns utomhus i ett antal större städer samt i dagspress. Online kommer kampanjen att synas hos bland annat de stora dags- och kvällstidningarna.

– Idag när bostäder säljs snabbt och ofta redan innan visning, är det viktigare än någonsin att visa hela utbudet av bostäder till salu på ett och samma ställe. Det är dessutom viktigt att bostadsköpare får tillgång till så mycket information som möjligt för att kunna fatta ett bra beslut. Vi vill därför att alla ska känna till att man hittar fler objekt till salu på Booli än på Hemnet, säger Josephine Linghammar, marknadschef på Booli.

Hemnet kan falla på eget grepp

Vi tror att Booli på sikt så kan utmana Hemnet om titeln som den dominerande bostadssajten i Sverige. På kort sikt är Hemnets starka varumärke en svår utmaning. Hemnet har dock sedan ett par år tillbaka börjat ta mer och mer betalt av säljare som vill annonsera ut sina bostäder på sajten.

Många mäklare och bostadssäljare börjar se sig om efter alternativ då Hemnet blivit en dyr annonsplats. Någonstans finns såklart en gräns för vad säljarna är beredda att betala. När fler och fler användare upplever Hemnet som sämre och dyrare och dessutom upptäcker att det faktiskt finns ett större utbud av bostäder hos Booli så kan det bli ett tronskifte på marknaden för bostadssök.

Privatmäklaren och Booli

Vi på Privatmäklaren uppskattar Boolis transparenta sätt att jobba. De har genom åren utvecklat en väldigt bra söktjänst för bostäder. SBABs intåg som ägare har också snabbat på utvecklingen av Boolis tjänster.

Privatmäklaren är också en del i att Booli har fler bostäder till salu än Hemnet. Alla bostäder vi har till salu visas upp på Booli.

Annonsera helt gratis på Booli

Genom vår Annonstjänst kan privatpersoner annonsera på Booli.