Stockholmarna vill bo större

Många analytiker spådde, inför sommaren, att utbudet av större lägenheter samt villor skulle öka i slutet av denna sommar, jämfört med tidigare år. Denna uppfattning grundades på idén att vi skulle ha gått varandra på nerverna mer än vanligt i Coronans tidevarv.

Det är en illa dold hemlig att utbudet av bostäder är större i slutet av augusti när semestern lider mot sitt slut. Många gånger har vi hört att en del av det större utbudet beror på att skilsmässorna duggar tätt, när många på semestern inser att valet av partner inte varit optimalt. Att många dessutom spenderat en stor del av sin arbetstid i hemmet, de senaste halvåret, skulle enligt analytikerna öka på denna effekt.

Lyckligtvis kan vi se att det blivit precis tvärtom! I Stockholm vill vi i dagsläget sälja våra små lägenheter och flytta in i större lägenheter och villor. Detta mönster kan man tydligt se i Hemnets senaste statistik för årets vecka 33. Statistiken visar på ett ökat utbud av ettor medan utbudet på större lägenheter och villor minskat på samma nivå. Gränsen går vid tvåor där man kan se att utbudet ungefär ser ut som de senaste två åren, vid samma tidpunkt.

Vi hoppas såklart att anledningen är att vi detta år insett att vi lever i sprudlande relationer och därför mer än gärna flyttar ihop med varandra. Sanningen är nog lite mindre kärleksfull än så. Det verkar som att många av oss insett att det går lika bra att jobbar hemifrån men att vi då behöver mer utrymme. Ett extra rum där man kan stänga dörren om sig och jobba ostört, är med stor sannolikhet något som många efterfrågar i dagsläget.